Welke Bijwerkingen Paroxetine

Welke Bijwerkingen Paroxetine

Stop nooit zomaar met paroxetine! Abrupt stoppen kan ernstige gevolgen hebben! Naast stoppen zijn er ook bijwerkingen paroxetine, deze worden hieronder besproken.

In de bijsluiter zijn bijwerkingen altijd onderverdeeld in bijwerkingen die zeer vaak, vaak, soms, zelden of zeer zelden voorkomen. Een bijwerking die zeer vaak voorkomt, komt bij meer dan 10% van de gebruikers voor. Voor een bijwerking die vaak voorkomt is dit bij 1-10% van de gebruikers. Een bijwerking die bij 0,1-1% van de gebruikers voorkomt, is een bijwerking die soms voorkomt. Een bijwerking wordt geclassificeerd als zelden wanneer deze bij 0,01-0,1% van de gebruikers voorkomt en als zeer zelden wanneer deze bij minder dan 0,01% van de gebruikers voorkomt. In de bijsluiter van het geneesmiddel staan alle bekende bijwerkingen vermeld. Hieronder worden slechts enkele bijwerkingen benoemd. Lees dus voordat u begint met eerst de bijsluiter om zo voorbereid te zijn m.b.t. bijwerkingen paroxetine.

Bijwerkingen Paroxetine

Een bijwerking die zeer vaak voorkomt bij het gebruik van paroxetine is misselijkheid. Daarnaast komen seksuele stoornissen zeer vaak voor. Enkele bijwerkingen van paroxetine die vaak voorkomen (1-10% van de gebruikers) zijn

  • obstipatie (verstopping)
  • diarree
  • braken (overgeven)
  • slaperigheid
  • slapeloosheid
  • hoofdpijn.

Ook kan het cholesterolgehalte toenemen. Alle bekende bijwerkingen staan vermeld in de bijsluiter. Is de bijsluiter niet duidelijk voor u of heeft u vragen? Neem dan contact op met uw apotheek over bijwerkingen paroxetine.

De bijwerkingen van paroxetine worden vaak na enkele weken minder of verdwijnen zelfs helemaal. Zie Hoe werkt paroxetine? voor uitleg.

Heeft u last van een bijwerking? Dan kunt u dat melden bij het bijwerkingencentrum Lareb. Ook wanneer u een vermoeden heeft dat u last heeft van een bijwerking die niet in de bijsluiter staat, kunt u dat melden bij uw apotheek. Neem altijd contact op met uw (huis)arts of apotheker wanneer u overweegt te stoppen met het gebruik van paroxetine. Het is gevaarlijk om abrupt te stoppen met paroxetine!

1 gedachte over “Welke Bijwerkingen Paroxetine”

Een reactie plaatsen